Roskaposti, Savonlinna Seudun Jätehuolto Oy, ilmoitusliite, Anniina Makkonen

 

Elämää lattianrajasta katsottuna

Mitä tapahtuu, kun salaperäinen kotihaltija löytää hylätyn lankamytyn ja puhaltaa siihen eloa. Syntyy sympaattinen, pieni Roska.

Roska on päähenkilö Tatu Kokon huhtikuussa ilmestyneessä lastenkirjassa Roskasakki ja kadonnut kulkunen. Kokko on palkittu marraskuussa 2011 Kuopion kaupungin kulttuuristipendillä.

Savonlinnan Seudun Jätehuolto on lahjoittanut yhtiön logolla varustettua kirjaa myös Savonlinnan seudun esikouluille, joissa kirjaa voidaan käyttää osana opetusta ja ympäristökasvatusta. Kirja löytyy myös kirjastosta.

- Perinteisen jäteneuvonna tueksi tarvitaa luovia ja idearikkaita tapoja tehdä lajittelu- ja jätevalistusta, sanoo Savonlinna Seudun Jätehuollon toimitusjohtaja Anne Rautiainen.

Nojamaan päiväkodissa kirja otettiin innostuksella vastaan. Kirjaa voi soveltaa kasvatuksessa monin tavoin.

Parhaat ideat tulevat yleensä lapsilta. Päiväkodissa uskotaan, että kirjan tarina voi päätyä vielä nukketeatteriin tai näytelmäksi.

Kirja kertoo elämästä lattianrajassa - siitä näkökulmasta, mistä ainakaan aikuiset ihmiset eivät näe. Kantavana teemana kirjassa on ystävyys.

Kovakantinen kirja on suunnattu 4-10 -vuotiaille ja se on ollut koeluettavana useilla kouluilla.

Nojamaassa lapset osaavat nähdä jätteet muunakin kuin roskana. Kierrättäminen ja jätteiden käyttö askartelumateriaalina on hyvin yleistä.

Lapset oppivat luonnollisessa ympäristössä lajittelemaan jätteet ja miettimään uutta käyttöä tarvikkeille. Villasukista voi tulla keppihevosia ja viilipurkin kansista enkelin siipiä. Vain mielikuvitus on rajana, kun keksitään rakentaa hamsterin maja tai marakasseja.

Paljon virikkeitä on aiemmin saatu Savonlinna Seudun Jätehuollon lahjoittamasta kirjasesta, jossa seikkaili lammas. Nyt uutta puhtia ja innostusta voikin antaa Roskasakki.

 

Artikkelin paperiversio>
roskasakki.fi >