Kuopiolainen Lasten Hermanni esitti lokakuussa 2015 musiikkinäytelmän Roskasakki - Rusina karkuteillä.
Lue lisää >>


Lue Savon Sanomien
arvio >> 

Roskasakki - Rusina karkuteillä

Tatu Kokon kirjoittamassa ja Timo Filpuksen kuvittamassa Roskasakki-lastenkirjasarjan neljännessä osassa Rusina lähtee omille teilleen.

Aikaisemmin ovat ilmestyneet lastenkirja Roskasakki ja kadonnut kulkunen, tarinallinen puuhakirja Roskasakki ja suuri kierrätysseikkailu sekä lastenkirja Roskasakki ihan pihalla.

Tatu Kokko: Roskasakki - Rusina karkuteillä, kuvitus: Timo Filpus, Icasos 2015, sid. 55 s. ISBN 978-952-67896-6-8.

 

Takakansiteksti

Syksy tekee tulojaan. Lehdet liimautuvat ikkunoihin ja vettä tulee lotisemalla. Salaperäinen kotihaltija hipsii erääseen aivan tavalliseen taloon kuivattelemaan ja sittenkös alkaa tapahtua.

Rusina näkee kummallista unta, jossa sen sukulaiset ovat hätää kärsimässä. Se lähtee intoa puhkuen pelastusretkelle tietämättä edes minne pitäisi mennä.

Roska, Superlon, Koru ja Pölykoira rientävät Rusinan perään, mutta itsepäinen sankari on ennättänyt jo kauas edelle, jäljettömiin.

Rusinan karkumatka ei mene ihan putkeen. Monet hankaluudet ja vaarat seuraavat toisiaan, mutta kaikeksi onneksi myös iloisia yllätyksiä ja uusia ystäviä tupsahtelee
matkan varrelle.

Pikkuruinen Rusina yltää tällä kertaa suuriin tekoihin, mutta heittäytyy lopulta niin hurjapäiseksi, että sille on käydä köpelösti. Onneksi parhaisiin Roskasakki-ystäviin voi aina luottaa.

 


Osta Roskasakki-kirjoja edullisesti tästä>>