Lokakuussa 2016 esitettiin Teatteri Lasten Hermannissa musiikkinäytelmä Roskasakki ja Papanamaan kartta!
 

Roskasakki ja Papanamaan kartta

Tatu Kokon kirjoittamassa ja Timo Filpuksen kuvittamassa Roskasakki-lastenkirjasarjan viidennessä osassa Roskasakki ajautuu karttajahtiin kotinsa menettäneen papanaperheen kanssa.

Aikaisemmin ovat ilmestyneet lastenkirja Roskasakki ja kadonnut kulkunen, tarinallinen puuhakirja Roskasakki ja suuri kierrätysseikkailu, Roskasakki ihan pihalla ja Roskasakki - Rusina karkuteillä.

Tatu Kokko: Roskasakki ja Papanamaan kartta, kuvitus: Timo Filpus, Icasos 2016, sid. 51 s. ISBN 978-952-67896-8-2.

 

Takakansiteksti

Kevätaurinko porottaa kuumasti erään aivan tavallisen kodin räystääseen. Tai ei aivan tavallisen, sillä talossa asuu kujeileva kotihaltija, jonka taskusta löytyy aina ropaus taikapölyä.

Haltijan leppoisa auringonotto räystäskourussa keskeytyy, kun etupihalla pärähtää käyntiin asvalttityömaa. Hyppysellinen taikapölyä karkaa taivaan tuuliin ja taas alkaa tapahtua.

Asvalttia tasoitteleva Täryjyrä tuuppaa pihamaalla töröttävän tuijaruukun nurin. Ruukussa asustellut papanaperhe pakenee kodistaan ja etsii turvaa talosta.

Roska, Superlon, Rusina ja Pölykoira ottavat papanat vastaan aluksi hieman arastellen, mutta pian käy ilmi, että tulijat ovat oikein mainiota porukkaa.

Kaikkien yllätykseksi karttoja piirtelevä Ukki-papana katoaa. Roskasakki ja papanat lähtevät etsintäretkelle, ja siitä kehkeytyykin mahtavan huima seikkailu.

 

 

 

 

 

 

 


Osta Roskasakki-kirjat edullisesti
tästä >>