Kuopiolainen Lasten Hermanni esitti lokakuussa 2014 musiikkinäytelmän Roskasakki ihan pihalla. 

Roskasakki ihan pihalla

Tatu Kokon kirjoittamassa ja Timo Filpuksen kuvittamassa Roskasakki-lastenkirjasarjan kolmannessa osassa Roskasakki kopistellaan pihalle.

Aikaisemmin ovat ilmestyneet lastenkirja Roskasakki ja kadonnut kulkunen sekä tarinallinen puuhakirja Roskasakki ja suuri kierrätysseikkailu.

Tatu Kokko: Roskasakki ihan pihalla, kuvitus: Timo Filpus, Icasos 2014, sid. 51 s. ISBN 978-952-67896-3-7.

 

Takakansiteksti

Eletään keskikesän aikoja eräässä aivan tavallisessa kodissa. Tai ei aivan tavallisessa, sillä talossa asuu kotihaltija, joka loihtii roskiin ja ötököihin aimo tujauksen ylimääräistä vipinää.

Tarinan alussa viekas Torakka anastaa vaskikulkusen, joka on Roskan kallein aarre. Roska syyttää tapauksesta Korua, ihastuttavaa neitoa, jolla on purkkapakettihiukset, pullonkorkkihattu ja kauniit nappikasvot. Koru kimpaantuu syytöksistä ja lähtee yksin uhmaamaan Torakkaa. Roska ystävineen päättää rientää apuun, mutta pikku sankarit joutuvatkin yllättäen siivouskurimukseen, ja heidät kopistellaan takapihalle.

Roskan, Superlonin, Rusinan ja Pölykoiran vauhdikas seikkailu korkealta omenapuun oksilta Korun luo on täynnä kiperiä tilanteita. Matkalla he saavat uusia ystäviä mutta kohtaavat myös yllättäviä vaaroja.

Roskasakin maailma osoittautuu tällä kertaa aiempaa suuremmaksi, mutta pienet asiat pysyvät yhä tärkeinä.

 

Youtube-video

Lentokohtauksen animaatio esitettiin marraskuussa 2014 teatteri Lasten Hermannin Roskasakki ihan pihalla esityksissä.