Marja-Sisko Aalto


MURHA TUOMIOKAPITULISSA

Murha tuomiokapitulissa on Marja-Sisko Aallon esikoisromaani. Sen tarina kietoutuu toisen maailmansodan aikaisen salaisuuden ympärille. Pohjoissavolaiseen kaupunkiin on kätketty jotakin, joka tuntuu kiinnostavan kaukaisiakin etsijöitä.

Kirjailija itse on luonnehtinut teostaan pehmodekkariksi. Napakka kirjoitustyyli, tarttuva huumori ja mielenkiintoiset henkilöhahmot tempaavat mukaansa selvittämään kiehtovaa arvoitusta.

Kirjailija kertoo: "Idea tähän kirjaan syntyi kapitulin kahvipöydässä - todella innovatiivisessa ympäristössä. Pohdiskelimme erästä surullista surmaa, ja ilmaan heitettiin kysymys: 'Mikä olisi kaikkein epätodennäköisin paikka päästä hengestään.' Päädyimme tuomiokapituliin. Kehittelin vain ajatuskulkua hieman pitemmälle. Jos kuitenkin - niin kuka, miksi ja miten?"

Osta kirja >>

ESITTELYTEKSTI

Kuopion tuomiokapitulin aamuhartaus keskeytyy yllättäen, kun salin ikkunalta putoaa lattialle tunnistamaton ruumis. Nuorempi konstaapeli Annette Savolainen saa selvitettäväkseen uransa merkillisimmän tapauksen.

Jäljet johtavat Amanda Partasen matkustajakotiin, josta löytyy uhrin muistikirja sekä nippu tekaistuja passeja.

Miten juutalainen sotilaslääkäri, Partasen omenapuut, Kuopion hiippakunnan piispa ja saksalaissotilaan pojanpoika liittyvät toisiinsa?

Arvoituksen osat hahmottuvat pala palalta, ja lopulta Annette Savolainen huomaa olevansa taitavasti kätketyn aarteen jäljillä. Samaan aikaan hän joutuu kohtaamaan sukuhistoriansa vaietut salaisuudet ja sisällään orastavat oudot tuntemukset.

Marja-Sisko Aallon esikoisromaani tempaa lukijansa keskelle kansainvälisiin mittasuhteisiin kiristyvää juonikudelmaa.<< Kirjat

 

"Marja-Sisko Aallon ensimmäinen romaani Murha tuomiokapitulissa on onnistunut dekkari."
LAPPEENRANNAN UUTISET
Lue lisää >

"Tarinassa on paljon inhimillisyyttä ja historian havinaa."
ASKEL
Lue lisää >

"Marja-Sisko Aalto kirjoitti kelvollisen dekkarin."
HELSINGIN SANOMAT
Lue lisää >

"Lupaava dekkari."
KOTIMAA
Lue lisää >


"Rovastin tyylikäs avaus dekkaristina"
ETELÄ-SAIMAA
Lue lisää >


"Niissä asetelmissa punnittiin yksittäisten ihmisten moraali ja rohkeus, ja sellaisesta voimasta tarina kertoo."
SAVON SANOMAT
Lue lisää >

"Lukiessani minusta tuntui siltä, kuin Aalto olisi istunut vieressä ja kertonut tarinaa omalla lempeällä ja leppoisalla tyylillään jutustellen."
AMMAN LUKUHETKI
Lue lisää >

Osta kirja >