Marja-Sisko Aalto

Marja-Sisko Aallon toinen dekkari julkaistaan keväällä 2015

Lehdistötiedote 07.06.2014

Keväällä 2015 julkaistaan Marja-Sisko Aallon toinen rikosromaani, Tappavaa lunta.

”Marja-Sisko Aalto on kirjoittanut koukuttavan jatko-osan konstaapeli Annette Savolaisen tarinaan”, kertoo kustantaja Tatu-Pekka Kekäläinen. ”Kirjassa käsitellään taitavasti ihmismielen salattuja puolia. On selvää, ettei kenenkään elämä ole vain mustaa tai valkoista, mutta joidenkin harmaa on pelottavan paljon synkempää kuin toisten.”

Kirjailija kertoo:

”Annette Savolainen, nuori kuopiolaispoliisi, ei ole jättänyt minua rauhaan. Tuon tuostakin hän on kertonut lisää itsestään, työstään, perheestään ja tunteistaan.

Annetten perheessä on kriisi: mies ei halua, ja töissä pitäisi selvittää eräs pikkujuttu: nuoren miehen ajama kolari. Tapahtumien sävy muuttuu kerralla astetta tummemmaksi, kun puolison vakava sairaus paljastuu ja kolarin ajanut nuori mies surmataan.

Surmatyötä tutkiessaan Annette Savolainen tutustuu ihmisiin, jotka piilottelevat toinen toistaan häpeällisempiä salaisuuksia. Hän alkaa ymmärtää yhä paremmin sukupuolisuuden moninaisuutta, mikä auttaa häntä näkemään itsensä, mutta auttaako se rikosten selvittämisessä?

Tapahtumien edetessä asiat mutkistuvat. Mitä isokenkäiset liikemiehet peittelevät? Mitä salattavaa tapahtui Tornion maihinnousussa Lapin sodan aikana? Kuka on muuntohuumeiden ketjun salaperäinen avainhenkilö? Jälkiä on paljon, mutta ne osataan kätkeä taitavasti.

Annette Savolaisen työpari, leppoisasti jutusteleva Aatu Heiskanen, juo tapansa mukaan litroittain kahvia. Hänen työtahtinsa on rauhallinen, mutta otsaluun takana raksuttaa pystyvä koneisto. Asioiden selvittäminen vaatii myös vanhan tutun herrasmiehen, asianajaja Herman Harviaisen, apua.

Kun rikosten vyyhti alkaa lopulta kiertyä auki, koittaa tarinan keskeisille henkilöille aika katsoa myös omaan sisimpäänsä.”

Marja-Sisko Aallon esikoisromaani, Murha tuomiokapitulissa (Icasos, 2013), sai kiittävän vastaanoton. Kirjassa ei revitelty raakuuksilla eikä vauhdikkailla takaa-ajokohtauksilla. Sen vetovoima perustui mielenkiintoisiin henkilöhahmoihin ja vetävään kerrontaan. Tarinan monisäikeiset tapahtumat johtivat kansainvälisesti merkittävän aarteen jäljille.