Marja-Sisko AaltoTatu Kokko

TATU KOKON JA MARJA-SISKO AALLON ROMAANIEN JULKAISUTILAISUUDET

Icasos-kukstantamon lehdistötiedote, 23.8.2013

HEINÄKUUN PÄIVÄ -ROMAANI

- Tatu Kokon tositapahtumiin pohjautuvan historiallisen romaanin Heinäkuun päivä julkistus
- perjantaina 30.8.2013 klo 18.30 Snellman-kesäyliopistolla (Asemakatu 7, Kuopio)
- Kirja elää Kuopiossa -tapahtuman pääohjelmanumero
- yleisölle vapaa pääsy + osallistujille luvassa kirjalahjoja

Heinäkuun päivä kertoo Eero Järnefeltin taideteoksen mysteeristä. On kaunis heinäkuun päivä vuonna 1966. Nuori helsinkiläistoimittaja Jarmo Vitbrandt ajaa vaaleansinisellä kuplavolkkarillaan Savon sydänmaille. Hän kapinoi piintyneitä tapoja vastaan, laulaa Beatlesiä ja unelmoi suuresta rakkaudesta. Päästyään perille hän tapaa yli kahdeksankymmentävuotiaan Hannan, joka näyttää hämmästyttävän paljon ikäistään nuoremmalta. Toimittajan tehtävänä on kirjoittaa artikkeli Eero Järnefeltin kesästä Kauniskankaalla vuonna 1891. Lehteä kiinnostaa erityisesti erääseen maalaukseen liittyvä mysteeri, jonka ainut todistaja tuo salaperäinen nainen on. Jarmo aikoo suoriutua haastattelusta yhdessä päivässä, mutta ei pääse niin vähällä. Alkaa unohtumaton aikamatka menneisyyteen. Hanna ja Jarmo kiertelevät vanhoilla tapahtumapaikoilla, kurkistavat Suomen kultakauden värikkääseen historiaan ja kohtaavat kansallisen kulttuurin merkkihenkilöitä Minna Canthista Jean Sibeliukseen. Nuo muutamat heinäkuiset päivät tekevät Jarmoon lähtemättömän vaikutuksen, mutta syvimmin häntä koskettaa Hannan ihmeellinen rakkaustarina. Kirja sisältää tangokuningas Erkki Räsäsen säveltämän CD:n.
Lisää:
http://icasos.fi/heinakuunpaiva.php

Julkistustilaisuudessa Tatu Kokko kertoo kuvin ja sanoin Kuopion historiallisen maineikkaista laulujuhlista otsikolla "Osattiin sitä juhlia ennenkin - Kuopion suuret laulujuhlat 1891". Kirja elää Kuopiossa! -tapahtuma on osa Kuopio juhlii -ohjelmistoa.

 

MURHA TUOMIOKAPITULISSA -DEKKARI

- Marja-Sisko Aallon esikoisdekkarin Murha tuomiokapitulisa julkistus
- perjantaina 6.9.2013 klo 13.00 Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulissa (Kuninkaankatu 22 A, Kuopio)
- tilaa on rajoitetusti, yleisöä mahtuu mukaan n. 30 ensimmäistä (ennakkoilmoittautumiset sähköpostilla: kapituli@icasos.fi), kaikki median edustajat tervetulleita, medialle arvostelukappaleita ja kaikille kahvit

Murha tuomiokapitulissa kertoo merkillisestä murhasta ja kansainvälisestä aarrejahdista. Kuopion tuomiokapitulin aamuhartaus keskeytyy yllättäen, kun salin ikkunalta putoaa tunnistamaton ruumis. Nuorempi konstaapeli Annette Savolainen saa selvitettäväkseen uransa merkillisimmän tapauksen. Jäljet johtavat Amanda Partasen matkustajakotiin, josta löytyy uhrin muistikirja sekä nippu tekaistuja passeja. Miten juutalainen sotilaslääkäri, Partasen omenapuut, Kuopion hiippakunnan piispa ja saksalaissotilaan pojanpoika liittyvät toisiinsa? Arvoituksen osat hahmottuvat pala palalta, ja lopulta Annette Savolainen huomaa olevansa taitavasti kätketyn aarteen jäljillä. Samaan aikaan hän joutuu kohtaamaan sukuhistoriansa vaietut salaisuudet ja sisällään orastavat oudot tuntemukset.
“Hän oli ikänsä ollut poikatyttö ja mieluummin mukana rajuissa fyysisissä leikeissä kuin prinsessaa leikkimässä. Varhaisista teinivuosistaan asti hän oli myös ajatellut asioita, joista ei voinut puhua edes bestiksen kanssa. Jotakin kummallista kaipuuta nuorten miesten maailmaan, joka väikkyi mielessä kuin jatkuvana juhlana verrattuna edessä olevaan naisen osaan.”
Lisää:
http://icasos.fi/murhatuomiokapitulissa.php
Kuvat:
http://icasos.fi/media.phpEsikoisdekkari! 

 


Sisältää soundtrack-CD:n!On päivä niin kirkas
Laulu rukiille
Vaskikantele