Marja-Sisko Aalto


IKONI

Marja-Sisko Aallon kolmas dekkari Ikoni kytkee mestarillisesti yhteen historian ja nykypäivän.

ESITTELYTEKSTI

Kuopion tuomiokirkosta varastetaan historiallisesti arvokas Raamattu. Varas on kiinnostunut myös vanhoista ikoneista. Hän tunkeutuu museoihin, kirkkoihin ja yksityisiin koteihin, mutta ei varasta eikä turmele ikoneita, vaan jättää niiden luo Raamatusta repäistyn sivun.

Annette Savolainen ei osallistu tapausten tutkintaan. Hän lähtee perheensä kanssa kauan odotetulle lomalle Ilomantsin Möhköön. Loma alkaa leppoisasti, mutta sen luonne muuttuu, kun Annetten perheen majapaikasta löytyy revitty Raamatun sivu ja Joensuuhun siirron saanut Aatu Heiskanen ottaa yhteyttä.

Pian valkenee, että tapahtumiin liittyy myös veritekoja.

Annette Savolainen ja Aatu Heiskanen joutuvat laittamaan likoon kaiken osaamisensa selvittäessään, mikä yhdistää sattumanvaraisilta näyttävät murhat, ikonit ja lähes neljäsataa vuotta vanhan, veitsen lävistämän Pyhän Kirjan.

Marja-Sisko Aalto punoo mestarillisella tavalla yhteen historian ja nykyisyyden tässä kolmannessa Annette Savolainen -dekkarissaan.<< Kirjat

 

"Dekkarin perustehtävässä eli jännitysviihteen rakentamisessa Aalto on onnistunut hyvin, jopa ensimmäisiä kirjojaan paremmin."
ETELÄ-SAIMAA

"Marja-Sisko Aalto on kertonut paikoin hurjankin tarinan lämmöllä ja viisaudella."
POGOSTAN SANOMAT

"Aalto kirjoittaa vaikuttavaa draamaa Ruptuurisodasta"
SAVON SANOMAT

"Aallon tyyli on selkeää kerrontaa"
VÄRTSI